Les escales mecàniques de la baixada de la Glòria són les més antigues de la ciutat i des de fa temps els veïns es queixen del mal funcionament. Aquest accés connecta l’avinguda de Vallcarca amb el Parc Güell, això fa que siguin molt utilitzades per a veïns i turistes, ja que sense aquest suport mecànic hi ha un gran desnivell i més de 300 esglaons. Ara, els veïns demanen una solució definitiva, ja que hi ha un tram que fa més de dos anys que no es mou.

L’avaria fa més de dos anys que dura

Fa més de dos anys que un tram d’escales mecàniques de la baixada de la Glòria, entre el carrer de Verdi i el de Sostres, està aturat. Tot i les denúncies que han presentat els veïns, perquè s’arregli, les escales continuen sense funcionar. Però, aquest tram no és l’únic, la resta de la pujada fins al Parc Güell també expliquen que s’espatlla contínuament. De fet, ja n’hi ha d’aturades des de fa temps, “aquestes d’aquí fa npu mesos que no funcionen”, explica la Charo Corella, veïna. En aquesta zona hi viu molta gent gran amb dificultats per moure’s en una orografia complicada. El barri de la Salut té carrers de forts pendents.

Els veïns demanen més manteniment

Aquestes són les escales mecàniques més antigues de la ciutat i des del districte de Gràcia asseguren que no es poden reparar, ja que no existeixen els recanvis, per això s’han de reemplaçar. Ara, el projecte està en licitació. Els veïns, però, temen que el procés s’allargui, a més també denuncien la manca de manteniment de la zona, ja que asseguren que les escales generen brutícia, “estan trencades, estan plenes d’arbrots i això no pot ser, hi ha rates, això ens produeix una molèstia molt i moltíssim soroll“, explica Gemma Palomar, veïna.