La Facultat de Geografia, Història i Filosofia de la UB, al Raval, està tancada des d’aquest dimarts al matí per l’acció de piquets a la porta. N’han bloquejat l’accés perquè consideren que els estudiants han de seguir al carrer contra la sentència del procés. S’han suspès les classes i els estudiants només hi deixen entrar al professorat i al personal d’administració i serveis.

La facultat ha emès un comunicat en el qual anuncia que suspèn les classes tot el dia. Aquest dilluns, el Claustre de la UB ja va signar un manifest de rebuig a les condemnes dels presos independentistes i a la “judicialització de la política”.

Cap al migdia, estudiants d’aquest campus del Raval s’han assegut al bell mig de la Gran Via, a l’altura de la plaça de la Universitat, i n’han tallat el trànsit. L’acció l’han emprès en solidaritat amb els alumnes ferits i detinguts durant els aldarulls de les últimes nits a Barcelona.

El SEPC demana aturar les classes

Paral·lelament, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) ha convocat una concentració aquest dimarts al matí al campus de la UPF, al Parc de la Ciutadella. La convocatòria s’ha fet sota el lema “La Pompeu amb la revolta popular, que la flama no s’apagui”.

Concentració estudiants UPF

La portaveu del sindicat, Anna Rosselló, ha animat els estudiants de la facultat perquè aquesta setmana tornin a “trencar la normalitat” i surtin al carrer. El SEPC va fer públic aquest dilluns un comunicat en què reclamava la suspensió de les classes per “la situació d’excepcionalitat” que viu el país.

Demanen a la UPF que condemni la repressió dels cossos policials i que permeti l’avaluació única perquè els alumnes puguin seguir amb les protestes. A banda de la concentració, també s’han convocat assemblees obertes a diverses universitats de la UB i la UPF.