Els veïns de Sant Ramon es queixen del mal estat en què es troba part del que serà el futur Parc de Can Rigal. La zona, que encara no està arranjada, s’està degradant i fa mesos que s’hi acumulen deixalles. Tot i que es tracta d’un solar que pertany a l’Hospitalet del Llobregat, els veïns demanen a l’Ajuntament de Barcelona que les dues administracions es coordinin per tal d’evitar que la zona es degradi encara més.

Una zona degradada

La Mercè Comelles és veïna de la zona i assegura que l’espai està cada dia pitjor, ja que s’hi acumulen “sabates, sofàs i, fins i tot, electrodomèstics”. Comelles reconeix, a més, que molts veïns eviten la zona especialment a les nits, ja que els fa por passar-hi. Pedro Alonso, de l’Associació de Veïns Avinguda de Xile, va més enllà i assegura que hi ha assentaments i això “genera inseguretat entre els veïns”.

L’Ajuntament de l’Hospitalet n’és el responsable i, de fet, fa uns mesos va posar tanques a l’espai per tal que no hi apareguessin cotxes abandonats però, segons l’Àngel Sastre, “les actuacions no poden acabar aquí perquè no són suficients”.

El futur Parc de Can Rigal

El Parc de Can Rigal té vuit hectàrees, dues de les quals es troben a Barcelona i són les úniques que es van reformar ara fa cinc anys gràcies a una inversió de l’Àrea Metropolitana. Les sis hectàrees que pertanyen a l’Hospitalet encara no s’han arreglat i estan pendents de transformació.

El regidor de les Corts, Xavier Marcé, ha assegurat que estan treballant en una comissió en la qual també hi ha l’Ajuntament de l’Hospitalet per tal de vetllar pel futur de la zona, però també per evitar que es degradi més abans no comenci la transformació de l’espai.