L'Escola bressol municipal obrirà el 2023

L’Ajuntament de Barcelona ha presentat el projecte de la nova escola bressol municipal de la Teixonera, un equipament molt demandat pels veïns d’aquest barri els darrers anys. L’escola es construirà al carrer d’Arenys, 83, al costat del centre cívic, tindrà més de 100 places i una superfície de 2.000 metres quadrats. Disposarà de tres aules per als grups de dos i tres anys, tres més per als grups d’un i dos anys i una aula per al grup de zero i un any.

Un equipament ambiciós i obert al barri

L’edifici tindrà tres nivells, dos per acollir l’escola bressol, i un darrer amb accés directe des del jardí posterior on s’ubicarà un espai familiar de criança municipal. El centre educatiu nou disposarà d’una terrassa a la primera planta i un pati de 250 metres quadrats amb arbrat a la planta baixa i suposarà una inversió de 3,5 milions d’euros.

Així serà l'escola bressol municipal de la Teixonera

Veïns i entitats han pogut conèixer ja de primera mà el projecte de l’equipament, que començarà a executar-se a principis de l’any que ve i que es preveu que estigui acabat el setembre del 2023. La regidora d’Horta-Guinardó, Rosa Alarcón, ha manifestat que estan “contents perquè el barri de la Teixonera es mereixia una escola bressol pública de qualitat com aquesta” i ha agraït l’impuls del Consorci d’Educació de Barcelona i l’Institut Municipal d’Educació per tirar endavant el projecte.

Estem contents perquè el barri de la Teixonera es mereixia una escola bressol pública de qualitat com aquesta
Rosa Alarcón, regidora d’Horta-Guinardó

La construcció de l’escola bressol municipal afectarà la plaça d’Hertha Frankel

La construcció de l’escola bressol municipal de la Teixonera farà que desaparegui un hort urbà i bona part de l’espai que ocupa actualment la plaça d’Hertha Frankel. És per això que les entitats veïnals han demanat a l’Ajuntament que planifiqui una nova àrea d’estada en aquesta zona del barri i traslladi els horts a la plaça de la Vall d’Hebron.