Aquesta és la plaça d'Herta Frankel, un descampat que hi ha al costat del Centre Civic Teixonera que actualment és un aparcament. Un projecte que preveia la construcció d'equipaments, d'un espai per a ús ciutadà i, sobretot, d'un gran pàrquing. Un estudi previ, però, en va desaconsellar l'execució perquè no hi havia prou veïns en disposició d'adquirir-hi una plaça. FRANCINA VILA, regidora d'Horta-Guinardó "Per això vam decidir que mentre no es tirés endavant, en espera que hi hagués més resposta per part dels possibles interessats en aquest aparcament, el que fem és mirar com podem fer una intervenció que millori la zona, li doni més ús i estigui més optimitzada." Decidir-ne els usos és el que fan ara els veïns que participen en l'enquesta ciutadana que ha organitzat el districte. S'hi pregunta si prefereixen que continuï sent un aparcament o si volen que esdevingui un espai d'ús públic. L'associació de veïns, però, vol un procés participatiu més obert. Tot i que s'ha establert una comissió de seguiment, denuncia que el procés no és prou transparent. A més, reclama que s'ampliï el projecte per incloure-hi una llar d'infants. LLUÍS CAIRELL, AV Teixonera "Volem que es facin les places de pàrquing, els dos o tres pisos, que eren 226 places, volem l'escola bressol i volem, no només el pàrquing i l'escola bressol sinó la placeta." Aquesta enquesta ciutadana se suma a la que ja va organitzar fa uns dies el districte per preguntar als veïns del Guinardó sobre la remodelació dels Jardins del Príncep de Girona.

El futur de la plaça d’Herta Frankel

L’Ajuntament ha impulsat una enquesta ciutadana a la Teixonera perquè els veïns decideixin si un espai del barri ha de ser una plaça pública o un aparcament per a cotxes. Es tracta d’un solar situat a la plaça d’Herta Frankel, que està al costat del centre cívic del barri. Tot i que s’ha establert una comissió de seguiment, els veïns denuncien que manca transparència al procés i reclamen que s’executi un projecte més ambiciós, que inclogui ambdós usos i també la construcció d’una escola bressol.

De fet, aquesta idea és similar al projecte inicial, que es va desestimar perquè no hi havia prou veïns disposats a adquirir una plaça de pàrquing.

L’enquesta ciutadana per decidir el futur de la plaça d’Herta Frankel no és l’únic procés participatiu que ha dut a terme aquests dies el districte d’Horta-Guinardó, que també ha preguntat als veïns del Baix Guinardó sobre la reforma dels Jardins del Príncep de Girona.