El Punt de Trobada, el conegut com a bar Luis de l’avinguda de Vallcarca, ha tancat després de 24 anys servint els veïns del barri. El negoci estava en un procediment per desnonament, i tot i que el Luis hi havia presentat un recurs en contra, el jutge el va desestimar i va establir en una sentència ferma que havia de deixar el local el 18 de juny.

El bar Luis tanca abans de la data límit

L’amo del bar Luis no ha volgut esperar la data límit. “Vaig estar aguantant, però ara la cosa ja no es pot aguantar més. Un jutge ha decretat que marxi i no vull estar en problemes ni merders amb la llei“, explica Luis Vázquez mentre recull i empaqueta les coses del bar.

Prefereixo marxar tranquil·lament encara que sigui per la porta de darrere. Em sap greu després de tants anys
Luis Vázquez, bar Punt de Trobada

L’octubre del 2019 al Luis se li va acabar el contracte de lloguer i la propietat del local no li va voler renovar. Es va posar en contacte amb el Sindicat d’Habitatge de Vallcarca i van iniciar una campanya per visibilitzar-ne la situació, pressionar la propietat i començar una negociació perquè el Luis es pogués quedar al barri.

Mantenir el teixit veïnal i el comerç del barri

“Si hi ha altres persones en la mateixa situació en què estava el Luis fa més d’un any i mig, que també s’organitzin, perquè igual que defensem cases, també defensem el que et dona de menjar, que és la teva feina i ens interessa a totes les veïnes que el comerç local es mantingui“, apunta la Laura del Sindicat d’Habitatge de Vallcarca. Creuen que és una pena que un establiment de tota la vida hagi de tancar per la pressió immobiliària.

Luis Vázquez amb membres del Sindicat d’Habitatge de Vallcarca

Amb el suport del sindicat, el Luis ha aguantat el negoci fins ara. Explica que amb la sentència ferma i l’assetjament que diu que ha patit per part d’alguns veïns, ha decidit no seguir resistint.