cita previa vacuna grip 2022
Foto: ACN

La campanya de vacunació de la grip 2021 ja està en marxa i coincideix amb l’administració de la tercera dosi de la vacuna de la covid-19 als majors de 70 anys.

Segons Salut i el Ministeri de Sanitat, s’administraran les dues vacunes alhora, una a cada braç. Però, és segur rebre les dues punxades el mateix dia? Tindrem més efectes secundaris?

Vacunar-se el mateix dia redueix la protecció?

Hi ha estudis que avalen posar-se la vacuna de la covid i de la grip el mateix dia. La recerca Conflucov, feta entre la Universitat de Bristol i els hospitals de la regió, ha comprovat la seguretat d’administrar alhora la vacuna contra la covid i la de la grip. Els investigadors han conclòs que és segur punxar-les juntes i que no afecta la protecció que aporten els vaccins.

Fa uns dies la ministra de Sanitat, Carolina Darias, també va assegurar que és “absolutament factible” punxar les dues vacunes el mateix dia en braços diferents.

Tindré més efectes secundaris si em punxo la vacuna de la covid i la de la grip alhora?

Segons el Centre per al Control i la Prevenció de Malalties (CDC), els efectes secundaris que es poden sentir quan es reben dues vacunes alhora són similars als que se senten quan s’aplica un vaccí sol. Per tant, si et punxen la tercera dosi de la vacuna contra la covid i la de la grip, és possible que notis mal al braç, dolor muscular, mal de cap, febrícula o cansament.