(ACN / Redacció) La Policia Nacional ha detingut a Barcelona una parella de joves, un noi i una noia de 26 i 23 anys, per estafar uns 150.000 euros mitjançant el mètode conegut com a “SIM swapping”. Usurpaven la identitat d’altres persones per duplicar les seves targetes del telèfon mòbil, obrir comptes bancaris en línia i així dificultar el rastreig. De moment, s’han detectat quatre fraus, però no es descarta que hi hagi més víctimes.

Perruques per suplantar les víctimes

Els estafadors aconseguien les dades personals de les víctimes i després li duplicaven la targeta SIM del mòbil. Per fer-ho, enganyaven treballadors de botigues de telefonia mitjançant la falsificació de documents oficials, suplantaven la identitat de la víctima i obtenien una còpia de la SIM.

La noia es disfressava amb perruques i elements per assemblar-se a les veritables titulars dels documents i així poder eludir les mesures de seguretat de les entitats financeres. A partir d’aleshores rebien els missatges del banc amb les claus necessàries per autoritzar transaccions a través de la web o l’aplicació del banc de la víctima.

La investigació es va iniciar a principis d’aquest any, quan es van rebre moltes denúncies per estafa consistents en la realització de diverses transferències bancàries fraudulentes. Les víctimes asseguraven que algú altre havia fet càrrecs al seu compte sense permís. Els comptes beneficiaris sempre eren els mateixos.