Barcelona ha registrat 163 casos positius més de coronavirus confirmats amb prova PCR durant l’última setmana. Una dada que se situa en xifres molt similars a les de fa un mes, quan es van declarar 162 positius. A la ciutat de Barcelona hi ha hagut 15.467 casos positius de coronavirus, confirmats amb una prova PCR, des de l’inici de la pandèmia.

Les dades més recents de l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) apunten que l’última setmana, del 29 de juny al 5 de juliol, els positius han crescut un 81 % (163 de confirmats) respecte de l’anterior (90). És la segona setmana que Barcelona registra un increment de casos després de més d’un mes de descens en el nombre de casos.

Els casos positius augmenten un 81 % l’última setmana

Els positius van pujar un 7 % la setmana del 22 al 28 de juny i un 81 % l’última setmana tancada, del 29 de juny al 5 de juliol. Els contagis nous han passat de 90 a 163. Els primers tres dies de juliol han registrat una trentena de casos nous cada dia de mitjana. Tot i això, si fem una anàlisi dels últims mesos, al juny els barcelonins amb una prova positiva (516) van ser un 70 % menys que al maig (1.689).

La situació no és “ni de lluny” com la de Lleida

La regidora de Salut, Gemma Tarafa, va fer referència als positius registrats durant la primera setmana de juny i, tot i el repunt de casos, va dir que la situació no era tan preocupant com a Lleida. Tarafa va recordar que la població ha de mantenir-se prudent i seguir les mesures de seguretat sanitàries.