Els professionals hem complert amb la nostra funció i ho hem fet de manera satisfactòria”, assegura Antònia Raya, infermera del CAP Raval Nord, que lamenta, en canvi, que “no es pot dir el mateix d’algunes institucions“. En aquest sentit, assenyala que “continuem arrossegant un 5 % menys de sou, plantilles i contractes precaris i gent que dobla torns treballant 24 hores“.

Aquesta representant dels treballadors critica que “la resposta” que han rebut pel seu esforç siguin “pagues que són totalment classistes i premis Princesa d’Astúries que no ens satisfan i no ens ajuden a cuidar-nos com a professionals“. Un col·lectiu, el dels sanitaris, que creu que “hauríem d’estar en molt bones condicions de cara a un possible rebrot que, si no surt una vacuna, és molt probable que existeixi a l’octubre“.

Raya afirma que la crisi del coronavirus els ha suposat “més feina“, alhora que “dificultats per reprendre les tasques que fèiem”. Segons aquesta infermera, a més, “els dispositius d’atenció primària a Barcelona tenen unes infraestructures que ara mateix fan molt difícil mantenir les distàncies de seguretat”.