La Roser Carreras va perdre el seu fill, i per això ara és voluntària a l’Associació de Supervivents després del Suïcidi (DSAS). És la entitat que aquest dissabte al matí ha organitzat una trobada per reunir familiars, amics i coneguts que han viscut una mort per aquesta causa de ben a prop. Segons la Roser, no s’ha parlat mai d’aquest tema de forma natural i per això, “quan l’expliques, la gent no sap què dir-te”.

El germà de l’Anna Lara fa quatre anys que es va treure la vida. L’Anna, que també és voluntària de l’associació, coincideix a dir també que no es parla del suïcidi. De fet, segons Carles Alestuey, portaveu de DSAS, “és un camp que està encara molt ocult socialment”. “El suïcidi és una pèrdua que té importants càrregues de culpabilitat, de dolor i de preguntes sense respondre. El que fem és acollir a moltes persones que han perdut algú per suïcidi i que per primera vegada tenen un espai per retre-li un primer homenatge“, afegeix.

El Dia Internacional dels Supervivents del Suïcidi se celebra a diferents llocs del món de forma simultània. Segons l’associació, només el 2014, 4.000 persones van morir per aquesta causa en tot l’estat.