MARIA ASSUMPCIÓ VILÀ, síndica de greuges de Barcelona "En haver-hi pisos d'ús turístic vol dir que els propietaris cobren molt més per uns dies que no pas per un lloguer fixe mensual pels veïns i veïnes. Què passa? Que, en apujar-se els preus, que realment és veritat que han pujat i bastant, doncs en llocs com, per exemple, Sagrada Família o la Barceloneta, perquè ja van començar els veïns de la Barceloneta a veure que els que es volien quedar allà, no?, els fills de les famílies d'allà que es volien quedar a viure a la Barceloneta perquè és un barri que els agrada i han viscut allà no poden perquè els preus són molt alts. I aleshores aquí al Poblenou està passant també". // "Ens van parlar d'uns preus excessius, excessius, d'uns 800 o 1000 euros per un pis de dues o tres habitacions. Això és... s'haurà de posar un fre i veure si es pot controlar això d'alguna manera". // "O també que hi hagués més pisos socials perquè aleshores les economies més febles poguessin anar a pisos socials. És clar, com que ara hi ha aquesta manca de pisos socials, han d'anar als pisos del mercat i aleshores doncs això expulsa els veïns i veïnes"

En una entrevista a ‘La tarda de Barcelona’, de BTV Ràdio, la síndica ha manifestat la seva preocupació per l’increment del preu dels lloguers. “Realment és veritat que han pujat i bastant“, ha dit Vilà, “algunes entitats ens van parlar d’uns preus excessius, d’uns 800 o 1.000 euros per un pis de dues o tres habitacions”, en referència a les trobades que ha mantingut darrerament amb algunes associacions del barri del Poblenou.

La síndica de Barcelona ha fet responsable de la pujada dels lloguers els pisos turístics: “Els propietaris cobren molt més per uns dies que per un lloguer fix mensual per als veïns”, ha explicat. I n’ha posat com a exemple zones com la Sagrada Família i la Barceloneta: “Els fills de les famílies d’allà que es volien quedar a viure a la Barceloneta no poden perquè els preus són molt alts i aquí al Poblenou està passant també.

Per tot plegat, Maria Assumpció Vilà diu que “s’haurà de posar un fre i veure si es pot controlar això d’alguna manera”. La síndica també ha demanat “més pisos socials perquè aleshores les economies més febles poguessin anar a pisos socials”. Vilà creu que “com que ara hi ha aquesta manca de pisos socials, han d’anar als pisos del mercat i això expulsa els veïns“.