L’home de 38 anys i de nacionalitat lituana ha ingressat a presó i se l’acusa de falsificació de document públic, frau a la Seguretat Social, usurpació d’identitat i estafa. De les identitats utilitzades, algunes eren inventades i d’altres eren fruit d’una suplantació de persones de la mateixa nacionalitat, però que mai no havien viatjat a l’estat espanyol.

L’estafador va aconseguir regularitzar la situació a l’estat i es va afiliar a la Seguretat Social amb les diverses identitats falses i va aconseguir, en un dels casos, una pensió per incapacitat permanent absoluta per una malaltia que realment no patia. Per aquesta incapacitat ja havia cobrat més de 115.000 euros en el moment de la detenció i estava en procés d’aconseguir-ne una altra per una segona identitat. A més també demanava préstecs per comprar articles de luxe, com per exemple cotxes d’alta gamma, i que després deixava de pagar.

Una investigació llarga i una detenció complicada

Els Mossos d’Esquadra van detenir l’home en un centre comercial gràcies a un agent fora de servei que el va veure comprant productes de luxe. Segons els agents, la detenció ha estat molt complicada perquè perdien el rastre de l’home constantment. En el moment de la detenció es van trobar més de 4.000 euros en efectiu al domicili, documentació encara per estudiar i diverses claus de vehicles.

La investigació es va iniciar fa un any arran d’un desnonament al districte de Nou Barris, on es van trobar diferents documents acreditatius amb una mateixa fotografia. A més, també s’hi va trobar una arma de foc simulada. Els Mossos d’Esquadra mantenen la investigació oberta, ja que calculen que l’estafa podria arribar al milió d’euros, ja que només han comptabilitzat el frau des de 2015 i el detingut adoptava diverses identitats des de l’any 2007.