YAGO I HUGO "Juguem i fem activitats fent silenci i també moviment en silenci." ESTER ROVIRA, cap del projecte "Aquesta columna de silenci és com un somni. Ens pensàvem que aniria bé, però tant? Estic molt emocionada." JORDI CANELLES, director de l'Escola la Llacuna "Ha anat molt bé. El balanç l'haurem de fer d'aquí a una setmana, 15 dies, un mes... a veure què n'hem sabut treure de tot això." ARIANNE, mare "La setmana ha estat molt bé, crec que han superat les expectatives de tothom. Ha sigut preciós dins de l'escola i el que ens anaven explicant els nens però avui ha estat molt emocionant." EMILIANO, pare Encara no són massa conscients de la profunditat que té fer un silenci de tant en tant però si que ho han fet amb molta il·lusió, amb ganes, els ha semblat divertit i interessant."

Els alumnes de l’Escola la Llacuna del Poblenou han posat el colofó a la Setmana del Silenci amb una cadena humana que han traçat al llarg de la rambla del Poblenou. Des de P3 fins a sisè de primària s’han mantingut en silenci durant 10 minuts. Durant tota aquesta setmana han canviat les classes per tallers en què han après a gaudir d’uns instants sense soroll i la importància del silenci per concentrar-se i relaxar-se.

La sortida de l’escola d’aquest divendres ha estat diferent per als alumnes de l’Escola la Llacuna. Han sortit en silenci del centre i s’han encaminat cap a la rambla del Poblenou. A les 16 h, quan han format una cadena humana els nens i nenes des de P3 i fins a sisè de primària, només se sentien les gavines. Així s’han quedat els alumnes durant 10 minuts. Un silenci que també han mantingut els professors, fins i tot quan donaven indicacions, i els pares mentre feien fotografies de l’acció.

Aquesta cadena ha estat el darrer acte de la Setmana del Silenci. Des de dilluns, els alumnes de l’escola han reflexionat sobre el soroll i el silenci i han après a relaxar-se. Pares i professors fan un balanç molt positiu de l’experiència i, segons els estudiants, no ha estat difícil.