Incendi a la Barceloneta

L’estat d’una de les víctimes de l’incendi d’aquest dilluns a la Barceloneta ha empitjorat. Segons han explicat fonts hospitalàries a betevé, la dona ha passat d’estat menys greu a greu en les últimes hores. Es tracta d’una persona d’edat avançada que vivia sola i que va ingressar a l’Hospital Vall d’Hebron amb cremades de segon grau en un 15 % del cos i per inhalació de fum. Precisament, al seu pis és on es va originar l’incendi per motius que encara es desconeixen.

Segons els Bombers de Barcelona, el foc va començar al dormitori i l’habitatge va quedar calcinat. Ara bé, l’edifici no va tenir danys estructurals i la majoria de veïns van poder dormir a casa seva. Es tracta d’una finca amb pisos per a gent gran gestionats per l’Ajuntament de Barcelona i amb serveis assistencials. Una altra dona també va ser traslladada a l’hospital, en el seu cas perquè va caure mentre l’estaven evacuant, però ja ha estat donada d’alta.

A banda del domicili on va començar l’incendi, la resta de pisos afectats són els que hi ha just al damunt, que van rebre’n les conseqüències, principalment, fum. De fet, segons el consistori, una persona ha hagut de passar la nit al Centre d’Urgències i d’Emergències de Barcelona (CUESB), mentre que d’altres han anat a casa de familiars.

Què fer en cas d’incendi a casa?