L’eix verd del carrer de Bolívia, entre Selva de Mar i el carrer de Fluvià, està descuidat i amb mobiliari malmès quatre anys després d’entrar en funcionament. És el primer que es va fer al 22@ i un dels més citats per l’Ajuntament com a exemple de pacificació de trànsit i zona verda. Ara l’eix és ple de matolls secs, escocells buits, brutícia i mobiliari urbà en mal estat.

Els veïns denuncien que l’eix es va fer en un entorn industrial sense vida

José Manuel López, president de l’Associació de Veïns del Maresme, denuncia manca de manteniment a la zona. “A Parcs i Jardins, que se suposa que són els qui han de tenir-ne cura, ni se’ls veu”, afirma. Afegeix que “s’hi ha fet una inversió molt gran, però és un espai mort enmig del no-res“.

Està ubicat en una zona industrial, a la vora de l’antiga fàbrica de La Escocesa, on no hi ha veïns que en puguin gaudir. López explica que, de fet, la seva entitat demana que hi hagi un eix d’aquestes característiques, però en zones del barri del Maresme amb més habitatge i vida veïnal. El tram central d’aquest eix està destinat al trànsit de vehicles a baixa velocitat i també hi ha arbrat, verd urbà i mobiliari. El projecte va tenir un pressupost al voltant dels 3,4 milions d’euros.

L’Ajuntament de Barcelona replica que el manteniment de la zona és correcte

L’Ajuntament de Barcelona assegura que el manteniment de la zona és el correcte, ja que l’Eix Bolívia és un espai renaturalitzat i no pas un jardí ornamental. Pel que fa al mobiliari urbà, els consten algunes incidències, però en la mateixa línia que a altres llocs i que es van resolent quan se’n té coneixement.