Protegits amb màscara i vestits d’un sol ús, els operaris han començat a col·locar aquest dilluns el sostre de la bombolla de contenció al Mercat de l’Abaceria. Han desplegat la lona al llarg de la nau lateral de la travessera de Gràcia, la primera que es desmuntarà. Abans de cobrir l’amiant, s’hi ha aplicat una capa d’imprimació que dificulta que saltin fibres quan s’hi treballa.

Un cop s’acabi d’aixecar aquesta bombolla els operaris, ara sí, podran començar a treballar en el desmuntatge de l’amiant de la teulada de l’Abaceria. Treballaran al seu interior i, a la vegada, uns depressors xuclaran l’aire i en filtraran les fibres. Aquests depressors estan situats a l’interior del mercat i funcionaran les 24 hores del dia.

L’Ajuntament va escollir el mètode de la bombolla de contenció quan es va detectar que, a més de la teulada de fibrociment, hi ha una sotacoberta que també és d’aquest material cancerigen. Aquesta s’haurà de trencar en alguns punts per desmuntar-la i això provocarà que s’alliberin fibres a l’ambient.

Al mes de juny ja no hi haurà amiant

El desmuntatge de l’amiant del Mercat de l’Abaceria es farà per fases. Primer es desmuntarà la nau de la travessera de Gràcia. Posteriorment, serà el torn de la del carrer de Puigmartí i, finalment, s’acabarà amb l’enorme nau central. El cost total de la intervenció és de 650.000 euros.