Dones soles amb menors a càrrec, feines precàries o sense papers. Amb motiu del 8-M, els col·lectius en defensa del dret a l’habitatge han ocupat més de vuit pisos de Barcelona per fer visible la lluita de la dona en aquest àmbit. Les ocupacions les van fer públiques diumenge però, aquest dilluns, han hagut d’abandonar un dels immobles. Els Mossos d’Esquadra han desallotjat el número 14 del carrer de Maurici Serrahima, a la Vila de Gràcia, per una denúncia del propietari. 

Unes 10 furgonetes de la policia catalana hi han irromput passades les 12 del migdia, i finalment els activistes ―acusats d’un delicte d’ocupació flagrant― han marxat sense que es produïssin incidents. L’operació policial s’ha fet just després que finalitzés una roda de premsa dels sindicats de l’habitatge de Gràcia, Vallcarca i Sants.

En la trobada amb els mitjans de comunicació, han deixat clar que “el problema de l’habitatge té rostre de dona“. Des d’un dels col·lectius han posat sobre la taula que són elles “les que lluiten, s’organitzen i el pateixen de manera més cruent“. De fet, totes les ocupacions s’havien fet precisament per allotjar dones i famílies que no tenen on viure.