(ACN) El Departament d’Exteriors va destituir el cap de gabinet del conseller Alfred Bosch per un presumpte cas d’assetjament sexual. En l’època en què Bosch va ser regidor d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, l’acusat també era la seva mà dreta. Segons ha avançat el diari ‘Ara’ i ha confirmat l’ACN, van optar per destituir-lo quan van ser coneixedors de l’acusació a finals del mes de gener. Es va descartar la possibilitat de reubicar-lo en un altre lloc de feina arran de la investigació feta. Tant el departament com ERC han obert procediments interns per esclarir els fets.

En un comunicat, la conselleria explica que la destitució es va fer efectiva al cap de poques setmanes, després de gestionar un “correcte traspàs de funcions”. Segons el Departament d’Exteriors, es va impulsar una investigació interna després de rebre informacions sobre actituds “masclistes i sexistes” per part del treballador. Com que aquest primer procediment “no va desmentir els fets”, continua el comunicat, es va obrir un nou procés intern de manera coordinada amb ERC, que actualment continua obert. Amb la informació inicial ja es va considerar que els comportaments investigats eren “contraris als valors republicans”, motiu pel qual el conseller va destituir el seu cap de gabinet.

Alfred Bosch, en el seu nom i en el de tot el departament, “rebutja i condemna rotundament les actituds masclistes i demana disculpes pel dolor que hagi pogut provocar aquest cas a les persones afectades i el seu entorn”. Així mateix, el departament assegura que treballa per evitar qualsevol tipus d’actitud masclista o sexista en el lloc de treball, i remarca que, “des que van arribar les primeres informacions, s’ha gestionat el cas amb el principal objectiu de no revictimitzar cap persona que pogués estar afectada”.

Torra retreu a Bosch que no activés el protocol

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha convocat aquest dilluns al matí el conseller d’Exteriors, Alfred Bosch, per demanar-li explicacions sobre el presumpte cas d’assetjament sexual per part del seu excap de gabinet Carles Garcias. Segons un comunicat de Presidència, Torra li ha comunicat l’obertura d’una actuació des de Funció Pública per aclarir els fets i els motius per què no es va activar el protocol obligatori de la Generalitat. El Departament d’Exteriors assegura que, després de rebre informacions sobre “actituds masclistes i sexistes” per part de Garcias, va impulsar d’ofici una investigació interna dels fets. Per la seva banda, ERC assegura que va instar el departament a destituir-lo i que l’ha suspès cautelarment de militància.

ERC va instar Bosch a destituir el treballador

ERC ha emès aquest dilluns un comunicat en què explica que va instar Bosch a destituir-lo per “comportaments sexistes”. Abans ja se n’havia iniciat una investigació, però es va decidir demanar-ne la destitució abans d’acabar-la. “Tot i que el procés segueix obert, arribat a un cert punt d’aquest les informacions eren ja suficients per instar el Departament a extingir la seva relació laboral amb el càrrec eventual, tal com va fer el Departament setmanes després i així se’ns va informar”. La nota també afirma que l’executiva del partit va demanar la suspensió cautelar de tots els càrrecs interns de Garcias i també de la seva militància.