JUAN PARDO "Por la valentía que ha tenido de enfrentarse a trescientos familiares con la mente perturbada por el dolor, de contestar a todo lo que les hemos preguntado, darnos una información con una total transparencia." JAIME GIL, director de serveis especials del SEM "Mentre hi hagi persones aquí nosaltres els donarem cobertura des de l punt de vista mèdic i psicològic."

Un cop tornats dels Alps francesos, alguns dels familiars s’han dirigit a la premsa que esperava a les portes de l’Hotel Rey Don Jaime de Castelldefels. Han volgut agrair el suport que han rebut tant per part de voluntaris, cossos policials i la Creu Roja així com de les autoritats franceses. També han reconegut la tasca del fiscal de Marsella, Brice Robin, que va apuntar que el copilot de l’avió, Andreas Lubitz, va estimbar la nau deliberadament. Juan Pardo, que va perdre la seva primera dona, la filla gran i una néta en el sinistre, li ha volgut donar les gràcies per contestar totes les preguntes que van plantejar els familiars i “donar la informació amb total transparència”.

El director de l’hotel que s’ha convertit en el centre d’atenció dels parents de les víctimes, Alfonso Riva, ha detallat que la major part de les famílies viuen en localitats properes i que, per tant, no pernocten en l’establiment, només una trentena de persones hi fan nit.

Segons el SEM, el centre d’atenció seguirà operatiu mentre hi hagi afectats que s’hi adrecin. Protecció Civil ofereix als familiars que prefereixin tornar a casa atenció telefònica, ja sigui mèdica o psicològica, a través del 061.