Aquest divendres és el tercer dia de dol oficial decretat en record de les persones que van morir en estavellar-se un avió de Germanwings que havia sortit de l’aeroport del Prat en direcció a Düsseldorf. Durant aquests dies, les banderes han onejat a mig pal en tots els edificis i dependències municipals.

En una declaració institucional, el Consell Plenari ha expressat “en nom de tota la ciutat” el més sentit i sincer condol als familiars de les víctimes. També s’ha recordat que des del dia de l’accident, set professionals del Centre d’Emergències i Urgències Socials de Barcelona han donat suport als parents des de l’aeroport del Prat i dos equips formats per una dotzena de persones en total els han ofert ajuda psicològica i social i assessorament jurídic desplaçats als municipis més pròxims al lloc de la catàstrofe.

A més, s’ha recordat el matrimoni barceloní que va morir en l’atemptat gihadista al Museu Internacional del Bardo de Tunis el 18 de març i s’ha condemnat l’atac. Per tots ells, s’ha guardat un minut de silenci.