CARSTEN SPOHR, president de Lufthansa "Hem estat organitzant amb les autoritats franceses perquè els familiars que vulguin anar a la zona de l'accident puguin fer-ho demà. No podem entendre com el nostre avió que estava en condicions tècniques perfectes amb dos pilots experts de Lufthansa, ha estat involucrat en aquest dramàtic accident."

L’avió s’enlairarà aquest dijous a les 8.50 h des de l’aeroport del Prat amb destí a Marsella. Des d’allà, els familiars seran acompanyats fins als municipis pròxims al lloc de l’accident, Digne-les-Bains i Seyne-les-Alps, on s’ha instal·lat el centre d’assistència de parents de les 150 víctimes. En tot moment, disposaran d’un equip de suport mèdic i psicològic.

Els qui han preferit no volar, han sortit aquest vespre des de l’Hotel Rey Don Jaime de Castelldefels, on s’allotjaven, a bord d’un autocar, que també ha ofert l’aerolínia. 14 famílies viatjaran acompanyades d’un metge, un infermer, un comandament i dos tècnics del SEM, un psicòleg i un equip de cinc persones de la Creu Roja. Tots dos grups es reuniran dijous a Marsella, des d’on emprendran el viatge per carretera cap als Alps.

En roda de premsa aquest vespre a la T2 de l’aeroport del Prat, el president de Lufthansa, Carsten Spohr, ha assegurat que després de l’atenció a les famílies afectades per l’accident, la prioritat és esclarir les causes del sinistre. En aquest sentit, s’ha mostrat confiat que aviat es trobarà la segona caixa negra de l’A320 estavellat. També ha descartat la relació entre el retard amb què el vol GWI9525 es va enlairar de l’aeroport del Prat i la tragèdia. Spohr ha assegurat que la demora es va deure a una “congestió aèria”.