Des de Marsella els familiars espanyols i alemanys, unes 250 persones en total, s'han desplaçat amb autocars cap a la localitat de Le Vernet, el punt més proper al lloc de l'accident. En un centre als afores de la població i en la més estricta intimitat, els familiars han fet un acte de comiat a les víctimes en què s'ha descobert una placa commemorativa. De fet, hi ha hagut dues cerimònies. D'una banda els familiars dels passatgers i de l'altra, els de la tripulació, després que les primeres conclusions apuntin que el copilot va estavellar l'avió premeditadament. Està previst que la majoria de familiars tornin avui mateix a Espanya o Alemanya. Tot i així alguns podrien optar per no marxar encara. Per això l'alcalde de Seynes-les-Alpes ha ofert la localitat per acollir-los el temps que calgui. FRANCIS HERMITTE, alcalde de Seynes-les-Alpes "És probable que alguns decideixin quedar-se, nosaltres estarem a la seva disposició per ajudar-los. N'estarem pendents." Ahir els equips de rescat van aconseguir recuperar els primers cossos i avui els forenses ja estan començant a identificar-los. Ara per ara el balanç provisional de víctimes espanyoles a l'accident és de 50. El procés d'identificació, avisen, serà llarg i lent.

Els primers autocars a arribar al Vernet han estat els dels familiars dels passatgers, que aquest mateix matí han sortit de Barcelona i de Düsseldorf. En la cerimònia, s’ha descobert una placa en memòria de les víctimes mortals, als peus de la qual han deixat flors i espelmes. També s’han desplegat més d’una desena de banderes, per a cadascuna de les nacionalitats dels afectats. Agents de la Gendarmerie han mantingut la premsa a metres de distància per preservar la intimitat de les famílies.

De resultes de les darreres informacions sobre les causes del sinistre, que apunten que el copilot va estavellar l’aeronau deliberadament, s’ha optat per celebrar dues cerimònies. Així, les famílies de la tripulació han arribat més tard, sense coincidir amb els altres parents. Està previst que els familiars tornin a Marsella aquest mateix vespre, des d’on es traslladaran de nou cap a Barcelona.