El centre de la ciutat comença a ser un punt de trobada pels aficionats del Barça. Però també pels de l'Atlètic de Madrid. En cas que els blaugrana guanyin la Lliga, Canaletes serà un dels punts neuràlgics de les celebracions, per això la Guàrdia Urbana ja ha començat a preparar un dispositiu especial de mobilitat. Es tancarà tota la corona centre que inclou la plaça de Catalunya, el carrer de Pelai i la Rambla. Segons la policia, es farà al més tard possible per no entorpir gaire el trànsit. Tot i l'abast de l'esdeveniment es preveu una tarda sense complicacions. Al dispositiu de mobilitat de la Guàrdia Urbana se n'afegirà un altre de seguretat que en aquest cas es farà en col·laboració amb els Mossos d'Esquadra. Hi ha haurà més presència policial al carrer que vetllarà per les persones i també pels comerços, que encara estaran oberts. L'horari del partit és, precisament, un aspecte que molts comerciants han criticat perquè, diuen, pot perjudicar les vendes. Si la festa s'allarga, demanen que les botigues no acabin rebent a conseqüència dels aldarulls com ha passat en altres ocasions.

Les tanques de seguretat i els cordons policials omplen el centre de la ciutat. La plaça de Catalunya, el carrer de Pelai i la Rambla quedaran tancats al trànsit si el partit entre Barça i Atlètic de Madrid és favorable als blaugrana. Arribar-hi amb transport privat serà impossible. La Guàrdia Urbana, però, intentarà tancar els accessos al centre al més tard possible per no entorpir gaire el trànsit. A partir d’aquí, i en funció de l’afluència de gent, si cal s’anirà ampliant el perímetre de carrers tallats.

Però, a banda de garantir la mobilitat, la Guàrdia Urbana ha engegat un dispositiu de seguretat juntament amb els Mossos d’Esquadra. Amb més presència policial al carrer, esperen que les possibles celebracions siguin d’allò més tranquil·les.

Comerços, indignats amb l’horari

Si hi ha un col·lectiu especialment sensible amb l’horari del partit, les sis de la tarda, és el comerç. Els botiguers voldrien que aquests esdeveniments es fessin en diumenge, per no alterar el ritme de les vendes, però confien a centrar-les en el turistes, que, en principi, no estan interessats en el futbol. A més, es mostren preocupats per si les celebracions acaben amb aldarulls i en surten perjudicats, com ha passat en altres ocasions.