FERRAN PUJOL, director del Projecte "Hi ha alguns grups de població que tenen especifitats, com, per exemple, factors d'ordre biològic o, fins i tot, estructural. Aquestes són qüestions molt tècniques, però el que no podem fer és una prevenció idèntica per tothom, Tothom ha de tenir accés a la informació i a la prevenció. Ja està determinat així, el que passa que no ho apliquem amb la rapidesa que ho hauriem de fer i hauria de ser específica per cada col·lectiu."

L’acte s’ha fet al Jardí d’Aclimatació del Parc de Montjuïc, on hi ha el Memorial Permanent de la Sida a Barcelona, i s’ha comptat amb la participació de professionals del món de la música i el teatre com Laura Simó, Francesc Capella, Ignasi Millet i la Coral del Col·legi d’Advocats de Barcelona.

Enguany, la commemoració del Memorial Internacional de la Sida s’ha fet coincidir amb el Dia Internacional contra l’Homofòbia. Nombroses personalitats polítiques, com l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, o el conseller de Salut, Boi Ruiz, han volgut homenatjar la lluita contra la sida i l’homofòbia.

A Barcelona es diagnostiquen entre tres i quatre casos de sida cada setmana. El lema del memorial d’aquest any ha estat “Presents en l’absència” i ha centrat tots els discursos que s’hi han fet en record de les víctimes mortals de la sida. Arreu del món, més de 25.000 milions de persones han mort a causa d’aquest virus. Per això, en aquesta 21a edició, l’ONG Projecte dels NOMS-Hispanosida exigeix més recursos destinats a la prevenció i als tractaments del VIH.