Amb el bon temps s’amplia l’activitat ciutadana al carrer i dos dels districtes que més noten aquesta realitat són Ciutat Vella i Gràcia. Des del maig fins al setembre hi ha un reforç especial amb la figura dels mediadors i les patrulles de la Guàrdia Urbana que intentaran garantir-hi la convivència.

A Gràcia s’actuarà en més places

La figura del mediador de conflictes aterrarà, com ha fet altres anys, a les places de la Revolució, el Diamant, la Virreina, el Sol, la plaça de la Vila, i com a novetat també treballaran a les places del Raspall i del Poble Romaní. Segons la regidora del districte de Gràcia, Maite Fandos, els problemes de soroll i convivència no són tant per les persones que hi ha a les terrasses sinó per la gent que ocupa les places. Fandos ha assegurat que es treballa per limitar el consum d’alcohol al carrer, la venda ambulant i també s’intervé amb els nens que juguen a pilota, a qui es convida a utilitzar pilotes de plàstic.

Intervenció prioritària a Ciutat Vella

El districte treballa des d’aquest mes amb agents cívics diürns i també amb els que s’han especialitzat en la nit. Amb ells també hi treballarà la policia. El focus d’actuació del districte se centra en prop de 70 espais caracteritzats per ser els més concorreguts de la Barceloneta, el Gòtic, el Raval, i Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera. A més, hi ha un reforç policial en espais més problemàtics com la plaça de George Orwell, la plaça Reial, la dels Àngels, la de Salvador Seguí, la rambla del Raval i els seus entorns.

Les queixes ciutadanes per consum d’alcohol al carrer van caure un 25% a Gràcia durant la campanya d’estiu de l’any passat. També a Ciutat Vella es va registrar un descens, en aquest cas del 17%. El tinent d’alcalde  Joaquim Forn ha afirmat que la caiguda és “rellevant” però encara “insuficient” i ha destacat l’eficàcia del mediador per solucionar conflictes.