No és estrany a places gracienques com la del Diamant trobar nens jugant a pilota. Si són petits no passa res. Però quan creixen una mica... WALTER SECO, gelater "El problema surge cuando vienen adolescentes que juegan con balones de cuero. Las pelotas, a veces, pegan en nuestros locales, en los escaparates o en las vitrinas y bueno, alguna vez han dado a algún peatón y hacen un poco de daño." Per això els mediadors de l'Ajuntament van proposar a tres establiments de la plaça guardar pilotes d'espuma. Els nens que ho vulguin els les poden demanar. Els pares ho veuen com una bona mesura, però... "Evidencia el fet que manquen espais al barri perquè hi juguin els nens. Els nens necessiten quan surten de l'escola distreure's i jugar." Conflictes com aquest també es fan palès en altres punts de la ciutat. Fa uns vuit mesos a la plaça de Ferran Reyes, al barri de Navas, van prohibir jugar a pilota. Per això mares i pares dels nens han iniciat una campanya de signatures perquè s'aixequi la prohibició. "De la mateixa manera que hi ha gronxadors que hi habilitin zones per jugar a pilota." "Els nens no deixen de ser nens i han de tenir un espai on poder jugar a pilota." "Tret que estigui indicat amb senyals, l'ordenança no prohibeix jugar a pilota a l'espai públic. Això sí, sempre que no es pertorbi la seguretat i tranquil·litat dels veïns ni es facin malbé béns materials." La normativa, però, té dues excepcions. Ni a les zones verdes de la ciutat ni a les platges no es pot jugar a pilota fora dels recintes destinats a aquestes activitats.

El cas de la plaça del Diamant evidencia que hi ha solucions més enllà de la prohibició que s’aplica a moltes places de la ciutat. És el cas de la plaça de Ferran Reyes, al barri de Navas, on, des de fa vuit mesos, està prohibit jugar a pilota. Pares i mares s’han organitzat i han iniciat una campanya de recollida de signatures a través d’Internet perquè s’aixequi la prohibició.

L’ordenança

L’ordenança no prohibeix jugar a pilota a l’espai públic sempre que no es pertorbi la seguretat i la tranquil·litat de veïns i vianants, i no es facin malbé béns materials. Ara bé, està prohibit jugar a pilota als espais verds i les platges de la ciutat, exceptuant les zones específiques per a aquestes activitats.