La primera d’aquestes tres detencions es va produir divendres en ple carrer. Els policies van veure un jove de 19 anys que coneixien pels seus antecedents de robatoris en pisos. Estava molt nerviós i de la bossa esportiva que duia a l’esquena en sortia un tros d’ordinador portàtil. En escorcollar-lo, dins la bossa, a més del portàtil, van trobar diverses joies d’or, una tauleta i una motxilla de marca. Tot provenia d’un pis que havia esta robat, la propietària del qual havia denunciat la sostracció dels mateixos objectes.

El mateix dia, els veïns d’un edifici van trucar als Mossos perquè havien vist -i enregistrat amb el mòbil, com es pot veure al vídeo- un jove saltant d’un balcó a un altre per entrar al pis del costat. En va tornar 20 minuts després, quan la policia ja havia arribat a l’immoble. Un habitant del pis forçat hi va deixar entrar els agents, que van trobar el lladre amagat sota un llit. L’home, de 28 anys i amb sis antecedents policials, va ser detingut i relacionat amb un altre robatori en un domicili proper.

Dissabte, uns altres veïns van retenir un home quan intentava robar en una casa del districte de Nou Barris. El lladre hi va entrar saltant el mur del pati del darrere i es va endur la bossa de mà que la propietària havia deixat sobre la taula de la cuina. En sortir, els veïns el van enxampar. La policia va detenir el lladre, de 33 anys i amb 26 antecedents policials per fets similars, i va retornar la bossa a la dona.

Per evitar aquesta mena de robatoris, els Mossos d’Esquadra aconsellen tancar sempre amb clau les portes d’accés al carrer, així com finestres i balcons. També tancar bé la porta d’entrada de l’edifici i comprovar que cap desconegut aprofita per entrar-hi. Quan a la façana hi ha obres, cal assegurar-se que no es pot entrar a casa des de les bastides o les escales que tinguin instal·lades els operaris.