EUGENI RODRÍGUEZ, col·lectiu 28 de Juny "La impunitat que s'està vivint avui en les persones que patim la violència LGTB és molt gran. Es una llei que per fi pugui posar ordre en la impunitat que viuen totes les persones, com els adolescents a les escoles, les persones que fan fora de la feina."

Per commemorar el Dia Internacional contra l’Homofòbia, que se celebra dissabte, aquesta tarda més de 20 col·lectius LGTB s’han concentrat davant del monument dedicat a aquest moviment al Parc de la Ciutadella. En el manifest que s’ha llegit s’ha volgut posar especial èmfasi en les actituds homòfobes que vulneren els drets.

Una altra de les reivindicacions és la posada en marxa d’una llei contra l’homofòbia que serveixi d’eina per poder perseguir de manera més efectiva aquestes actituds.

A la concentració hi han estat presents dues persones que han patit la vulneració de drets. D’una banda un jove polític que ha estat objectiu d’una campanya homòfoba al Vendrell per part de Plataforma per Catalunya, una situació que ell mateix ha denunciat a les xarxes socials. I de l’altra, l’Alfons Toledano, que es troba immers en un judici en contra de la seva empresa perquè, suposadament, el va acomiadar per causes homòfobes.