"És millor anar vestit amb colors clars que de nit ressaltin la figura." Poden resultar consells evidents però la veritat és que no tothom els segueix. "Hi ha molta gent gran que creua en vermell i per on vol." "Jo amb l'edat que tinc he perdut reflexos i clar, no puc córrer..." Per això l'Ajuntament i la Guàrdia Urbana han iniciat, des de març, una campanya per millorar la seguretat viària de les persones grans. Amb xerrades com la d'avui se'ls aconsella. No caminar a prop de la calçada, portar roba clara per ser vistos més fàcilment i, és clar, travessar sempre pel pas de vianants i en verd, són les principals indicacions. "La línia recta no és sempre el camí més curt. És millor caminar 20 metres més i arribar al pas zebra que no fer-ho i patir un ensurt." "Campanyes com aquesta seran, amb els anys, cada vegada més necessàries. Cal tenir en compte que, segons l'IDESCAT, l'any 2021 més del 20% dels barcelonins tindran més de 65 anys." Això si no s'actua podria empitjorar les xifres de mortalitat en accidents d'aquest col·lectiu, ara mateix ja força altes. Sense anar més lluny l'any 2013 van morir cinc persones grans atropellades a Barcelona, el que suposa un 50% del total.

Els agents aconsellen a les persones grans que caminin sempre per les voreres situant-se lluny de la calçada, que travessin el carrer pel pas de vianants i sempre amb el semàfor en verd, i que es facin veure mitjançant roba clara i passant sempre per zones ben il·luminades.

També s’aconsella als conductors que siguin pacients amb la gent gran i que tinguin en compte que, amb el pas dels anys, es perden agilitat, reflexos i capacitat d’atenció.

Per a la campanya també s’han imprès 30.000 díptics i 1.000 cartells amb els consells. Segons dades de l’Institut d’Estadística de Catalunya, el 21,1% dels barcelonins seran majors de 65 anys l’any 2021.