Barcelona s’ha convertit en una de les ciutats preferides pel turisme. Segons l’informe anual The european cities marketing benchmarking report 2012-2013, la ciutat comtal és la quarta ciutat europea amb més pernoctacions internacionals i és la destinació turística preferida pels anglesos, la segon pels francesos i la tercera pels italians.

Molts d’aquests turistes que vénen a passar uns dies a la ciutat aprofiten els recorreguts del bus turístic per desplaçar-se als punts més emblemàtics. La línia blava és la més demandada, ja que fa parada a la Sagrada Família, el Parc Güell i el Camp Nou. La vermella passa per passeig de Gràcia, Montjuïc i el Port Vell i la ruta verda fa un recorregut pel litoral des del Port Olímpic fins al Fòrum.

Un dels col·lectius que més aprofita les avantatges del bus turístic són els creuristes que tenen poc temps per conèixer la ciutat i troben, d’aquesta manera, la possibilitat de veure la majoria de llocs més populars de la ciutat en un sol dia.

Les rutes del bus turístic duren entre 40 minuts i dues hores i amb un sol bitllet el viatger pot utilitzar totes les rutes i baixar i pujar del bus quan ho desitgi, per així passejar i gaudir dels descomptes inclosos en el bitllet. Totes les rutes disposen del servei d’audioguia en 10 idiomes diferents.