MARIANA MORALES "Yo suelo dormir muy poco, pero el helicóptero me ha ayudado a dormir menos, porque ha sido un coñazo toda la noche." MARIA VICTÒRIA SÀNCHEZ "A més a més havia d'anar baix perquè se sentia fort. Vull dir que si algú estava dormint a aquella hora, evidentment el va despertar." JOAQUÍN CATALÁN "Yo pensé: 'esto debe ser alguna redada de la policía' porque no me imaginaba que a esas horas estuvieran haciendo una filmación en la plaza de toros." MARÍA MARTÍNEZ "Oí un helicóptero un rato pero bueno, era sábado por la noche, pero tampoco... hay que ser un poco más consecuente!" ENCARNACIÓN MARTÍNEZ "Si es para grabar una película y precisamente tiene que ser a esa hora en concreto pues tampoco pasa nada."

Als veïns del Fort Pienc, la Barceloneta, la Vila Olímpica, el Parc i la Llacuna del Poblenou, Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera aquesta nit els ha costat més agafar el son. Als barris que envolten el Parc de la Ciutadella s’ha sentit el soroll d’un helicòpter des de les 22 h fins gairebé les 2 de la matinada.

Molts barcelonins s’han queixat per Twitter i han preguntat per què durant tantes hores, i a més de nit, l’Ajuntament ha permès que un helicòpter hagi sobrevolat la ciutat. Segons han pogut esbrinar els piuladors, l’helicòpter tenia permís fins a l’1.30 h per a la filmació de ‘The Gunman‘, la pel·lícula que des de principis d’agost s’està gravant a la plaça de toros Monumental.

A principis de mes, ja va haver-hi polèmica pel projecte de rodar una corrida de toros en una ciutat oficialment antitaurina com Barcelona. L’Ajuntament es va oposar a l’ús de braus per rodar algunes escenes i finalment el rodatge es va fer amb bous i sota el control veterinari que garanteix que no es maltracta cap animal. El conseller de Cultura de la Generalitat, Ferran Mascarell, va dir que no entenia el gest de l’Ajuntament de Barcelona. Finalment els productors, davant la negativa de l’Ajuntament, han decidit utilitzar imatges ja gravades de la Feria de San Isidro de Madrid.