Arriba el primer cap de setmana del Circuit Festival i una parada indispensable és aquesta: el punt d'informació de l'hotel Calderón. Aquí els posen la polsera que obre les portes a deu dies plens d'activitats per als assistents. KENNY, assistent al Circuit Festival "Aniré al Loco, a clubs i bars i a les festes del Circuit Festival" ERDWIN, assistent al Circuit Festival "Me voy a divertir, voy a ver muchos amigos, voy a disfrutar el sol, la playa, la linda ciudad, la arquitectura... Todo un poco." Un cop estudiat el programa, toca anar a comprar. Els establiments de l'Eixample han notat un augment notable de les vendes, sobretot de banyadors. MIGUEL, assistent al Circuit Festival "He venido a la tienda porque me ha gustado este bañador. Lo he visto en la tienda de allí y ahora he pasado por ésta." Precisament el bon temps ha fet que les platges de Barcelona s'omplin aquests dies de banyistes homosexuals. Tot i que no és l'únic que els atrau. Aquest any moltes activitats es faran fora de Barcelona i perquè els problemes de mobilitat no siguin un impediment per anar-hi, l'organització ha habilitat diversos autocars, com aquests que surten de la plaça de Catalunya cada 15 minuts. S'espera que aquests autobusos s'omplin molt més dimarts. Hi ha una festa organitzada a l'Illa Fantasia i ja s'ha convertit en una de les més esperades del Circuit.

L’acte central del programa és dimarts, 13 d’agost, el Water Park Day,

que preveu reunir a l’Illa Fantasia prop de 8.000 persones. Durant tota la setmana, cada dia hi ha una festa en diferents espais de Barcelona i rodalia.

Aquest dissabte, el Complex Esportiu de l’Hospitalet Nord acull la festa Matinée Water Beast i la discoteca Up&Down, la We Party. Diumenge, les festes seran a L’Atlàntida, de Sant Adrià de Besòs, i a la Sala Apolo, de Barcelona. Els deu dies de trobada finalitzaran amb la festa de cloenda de Supermartxé, a la Sala Razzmatazz.

Totes les entrades es poden adquirir al web del festival i van des de 20 fins a 50 euros, depenent de la festa. L’abonament general costa 320 euros. Amb aquestes entrades, els visitants han d’acudir al Welcome Point de l’Hotel NH Calderón (a la rambla de Catalunya, 26) per aconseguir la polsera que els servirà per entrar a les activitats i també per gaudir de descomptes en algunes botigues, centres d’estètica, restaurants o botigues de roba.

Molt més que festa

El festival vol que els visitants no només vagin de festa sinó que també assisteixin a exposicions com “De Warhol a East Village” o a xerrades sobre el col·lectiu. També poden participar en classes de boxa, sessions de ioga  o competir en el torneig de vòlei platja que es fa a la Mar Bella.

Pel que fa al transport per arribar a tots aquests esdeveniments, surten autobusos des de la plaça de Catalunya, davant del Hard Rock Café, cada deu minuts, que costen cinc euros per trajecte, amb guia, i que porten fins a la porta de l’espai on es faci la celebració.

D’altra banda, dimarts vinent començarà el Girlie Circuit Festival, amb la programació especialment orientada per a les noies. S’iniciarà amb el Water Park Day a l’Illa Fantasia, juntament amb el Circuit Festival. Tots dos festivals acaben el 18 d’agost: el Girlie ho farà amb la seva gran festa al Complex Esportiu de l’Hospitalet Nord, mentre que el gai clourà amb una celebració a la Sala Razzmatazz.

L’any passat, el Circuit Festival va reunir 70.000 persones de 50 països diferents i va fer que la ciutat es consolidés com una destinació “gai friendly”. A més, segons l’organització, el festival suposa una injecció econòmica de 100 milions d’euros per a la ciutat.