ciclo barcelona

Barcelona ha notat els efectes de les pluges de les darreres hores. Des de les 8 fins a les 18 hores, els Bombers de Barcelona han efectuat una quarantena de sortides per retirar arbres caiguts, petites inundacions de baixos i soterranis o per desobstruir embornals. Per la seva banda, Protecció Civil informa que ja ha activat en fase de prealerta el pla Inuncat i que des de les 10 del matí ha rebut més 170 trucades.

Caiguda d’arbres

Una de les imatges més espectaculars que han deixat els aiguats és la d’un arbre de grans dimensions caigut al carrer de Fluvià, al districte de Sant Martí.

A Sants-Montjuïc s’ha repetit l’escena. En aquest cas, un arbre ha provocat que el passeig del Migdia quedés tallat en ambdós sentits de la marxa i ha requerit l’actuació dels Bombers per retirar-ho.

Talls a la ronda del Litoral

La ronda del Litoral també ha patit els estralls de la pluja. Segons ha informat la Guàrdia Urbana en una piulada, les acumulacions d’aigua han obligat a tallar un dels carrils de circulació d’aquesta via a l’altura del Moll de la Fusta i en sentit Besòs.

Veïns sense llum

A la travessera de Dalt, una subestació elèctrica ha deixat de funcionar. Com a conseqüència, el veïnat s’ha quedat sense llum i s’ha hagut de requerir l’actuació del servei d’emergències mèdiques perquè assistís una persona amb un respirador.

El Besòs, en perill de desbordament

La pluja ha provocat una crescuda del cabal dels rius. El Besòs ha entrat en fase d’inundació en previsió que les zones properes a la llera es puguin desbordar amb petites inundacions. El Llobregat també baixa amb un cabal molt superior a l’habitual.