Tres individus han estat detinguts a Barcelona relacionats amb l’assassinat d’un altre home a la ciutat andalusa de Marbella, el 2 de juny. Dels tres detinguts a la capital catalana, dos són els presumptes autors materials del crim i l’altre és un suposat col·laborador que els havia donat cobertura a la ciutat, quan hi van arribar per refugiar-s’hi després d’haver comès l’homicidi. La Policia Nacional també ha detingut un quart membre de l’organització a Marbella, que presumptament es va encarregar de la logística oportuna del grup durant l’estada a Andalusia.

Les detencions les ha fet la Policia Nacional després d’haver esclarit l’homicidi en menys d’un mes. La investigació va començar el mateix 2 de juny, després de l’homicidi d’un ciutadà serbi a la ciutat malaguenya de Marbella. Des del principi, el cos de policia va relacionar la mort amb un conflicte entre clans del crim organitzat d’origen serbi i montenegrí. Segons la policia, l’enfrontament entre grups va començar l’any 2014 després de la pèrdua d’un carregament de cocaïna.

De Marbella a Barcelona

Les gestions dels agents encarregats del cas van permetre identificar els presumptes autors materials pocs dies després del crim i constatar que s’havien desplaçat a més de 1.000 quilòmetres de distància del lloc dels fets, concretament a Barcelona. Un cop coneguda la seva ubicació es va procedir a detenir-los.

Els arrestats han passat a disposició judicial acusats d’un delicte d’assassinat, pertinença a organització criminal, tinença il·lícita d’armes i tràfic de drogues. Els tres detinguts a Barcelona han ingressat a presó.