El Departament d’Educació ha descartat la creació d’un institut escola a la Barceloneta perquè no hi ha hagut prou consens entre la comunitat educativa. El projecte, de fet, va topar amb l’oposició de les AMPA de les escoles Mediterrània i  Alexandre Galí i de l’Institut Joan Salvat-Papasseit.

Tot i això, el conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha explicat que el departament continuarà treballant en com millorar l’oferta educativa de la Barceloneta, ja que moltes famílies opten per matricular els seus fills en centres de fora del barri.

Nou institut escola al Carmel

Al Carmel, en canvi, el proper curs 2020-2021 es posarà en marxa el nou institut escola Coves d’en Cimany, que se sumarà als altres sis que ja funcionen a la ciutat. Aquests centres busquen la continuïtat en el projecte educatiu entre les etapes de primària i secundària, fent que els alumnes no hagin de canviar de centre.

El Departament d’Educació considera que aquesta és una línia a seguir i a tot Catalunya crearà 26 nous centres d’aquestes característiques que inclouran, a més, servei de menjador per a tots els alumnes.