L’ocupació d’un local al carrer d’Ausiàs Marc, número 72, ha acabat de forma polèmica. Aquest dilluns al migdia s’ha buidat després que diumenge el Sindicat d’Habitatge Eixample Dret fes públic que l’havia ocupat. Segons el col·lectiu, el propietari els ha fet fora amb amenaces i un extintor i, més tard, els Mossos d’Esquadra han intervingut per dispersar-los de l’entrada al local.

Els joves ocupants denuncien que la propietat els ha tret de manera il·legal perquè, asseguren, ja feia dies que hi vivia una persona. Per això, s’han assegut a la porta i s’han produït moments de tensió quan hi han acudit els Mossos d’Esquadra. La policia catalana assegura que ha actuat a requeriment del propietari, que ha trucat el cos a mig matí perquè un grup de persones li barrava el pas al local.

Finalment, agents de la Brigada Mòbil ─una vintena, amb cinc furgons─ han retirat un a un els manifestants amb el mètode d’arrencar cebes i han detingut una persona per atemptat a l’autoritat i manca de respecte. El Sindicat d’Habitatge Eixample Dret denuncia que els han agredit i creu que l’actuació policial ha estat “desproporcionada, com en qualsevol desnonament”.

Després de la intervenció, els agents han deixat que un membre del col·lectiu accedís a l’interior del local per recollir algunes pertinences. La propietat ha tapiat la porta amb planxes de metall per evitar una nova ocupació.

Concentració a la comissaria de les Corts

A través de les xarxes socials, diversos col·lectius en defensa del dret a l’habitatge han fet una crida a concentrar-se davant la comissaria de les Corts perquè han arrestat un dels membres de l’entitat.