La comunitat educativa de l’Escola Mediterrània de la Barceloneta està preocupada per la possibilitat que el centre tanqui el proper curs si s’acaba fusionant amb altres centres del barri per fer un gran institut escola. Les famílies dels escolars asseguren que s’han assabentat d’aquesta possibilitat a través de la direcció del centre.

El districte de Ciutat Vella i el Consorci d’Educació de Barcelona s’han reunit aquest dimarts amb els treballadors dels centres educatius públics del barri, les AMPA i AFA així com les famílies interessades per explicar quin és el projecte educatiu per al barri de cara als propers anys. Segons les famílies, la intenció del Consorci és fer un institut escola i unir les dues escoles de primària, l’Alexandre Galí i l’Escola Mediterrània, i l’Institut Salvat Papasseit en un mateix centre. “El que hem sentit no ens ha agradat, les famílies hem mostrat el nostre rebuig”, ha afirmat Amanda Vicente de L’AFA Alexandre Galí.

Per la seva part, el Consorci, consultat per betevé, assegura que no hi ha cap decisió presa, que està estudiant la realitat del barri per oferir la millor opció.

Inici de mobilitzacions

Els centres ja comencen a parlar de possibles accions de protestes per evitar un projecte que “creuen que ja està pràcticament definit”. Cecília López, presidenta de l’AMPA de l’Escola Mediterrània ha assegurat que “si no se’ns escolta haurem de lluitar per les nostres escoles, per el projecte educatiu dels nostres fills”.

L’AFA de l’Escola Mediterrània, en lluita

L’Associació de Familiars d’Alumnes de l’Escola Mediterrània està preocupada per la continuïtat del centre. L’escola té 190 alumnes i una sola línia. Ubicat a primera línia de mar, és fruit de la lluita veïnal que va enfrontar durant anys administracions i veïns del barri. El centre es va inaugurar el 2013. Mentre no es va construir l’edifici els alumnes van estar-s’hi en barracons.

L’Esther Zamora, mare i membre de l’AFA, no entén com una escola que “està considerada com d’alta complexitat, perquè atén infants amb dificultats diverses, estigui en el punt de mira i es pugui tancar”. Davant el possible tancament del centre, els membres de l’AFA ho tenen clar. “Ja hem iniciat una campanya de recollida de signatures contra el tancament i hem demanat reunions amb les administracions presents al Consorci” explica en Gabriel Szac.

Natalia Reynoso, membre de l’AMPA de l’Escola Mediterràniava visitar el ‘bàsics’ per explicar la preocupació de les famílies.

El Consorci d’Educació no ha confirmat res

El Consorci d’Educació assegura que estan analitzant la situació a la Barceloneta per fer la millor oferta per al barri. Afegeix que estan obligats a plantejar propostes. Descarta que hi hagi cap decisió presa i nega que s’hagi comunicat el tancament del centre a la direcció de l’escola.