Coves d'en Cimany, al Carmel

El Departament d’Educació engegarà el nou institut escola Coves d’en Cimany, al Carmel, el curs vinent. El centre ampliarà l’oferta educativa que té ara i passarà d’oferir només educació primària a tenir també secundària. D’aquesta manera, s’afegirà als altres sis que ja funcionen a Barcelona, els quals busquen la continuïtat en el projecte educatiu. Així, els alumnes no han de canviar de centre un cop superat el període escolar.

D’acord amb el govern català, aquesta és una línia a seguir. “El fet que tinguem un sol projecte en un sol centre entre els tres i els 16 anys facilita aquesta tutorització compartida al llarg dels anys en aquesta edat“, ha justificat Carles Martínez, secretari de Polítiques Educatives.

A tot Catalunya es crearan 26 nous centres d’aquestes característiques per al curs vinent. Els nous instituts escola inclouran servei de menjador per a tots els alumnes.

Descarten l’institut escola de la Barceloneta

El nou centre l’ha anunciat el conseller d’Educació, Josep Bargalló, que també ha explicat que es descarta el projecte d’institut escola a la Barceloneta. Ha dit que no hi ha hagut prou consens entre la comunitat educativa per tirar endavant el projecte.