El Sindicat d’Habitatge Eixample Dret ha ocupat un local al carrer d’Ausiàs Marc, 72, per convertir-lo en la seva seu. Es tracta d’un espai que ja havia estat ocupat abans per l’Ateneu Popular del Fort Pienc durant quatre anys, fins que a l’octubre del 2018 es va procedir al desallotjament.

En aquell moment, el local era propietat de Bankia, però actualment, segons els ocupants, ha passat a mans de la cadena de forns Vivari i estava en desús. Un dels membres del sindicat, Pau García, ha acusat l’empresa de ser un “actor més que especula al barri” i, per això, han escollit aquest espai per ocupar-lo. Volen que sigui un local de referència per als veïns que tinguin problemes relacionats amb l’habitatge i que hi puguin acudir per resoldre dubtes. L’entrada al local coincideix amb l’aniversari de l’ateneu popular del barri, que compleix 10 anys.

La propietat no ha denunciat l’ocupació, de moment

Fins allà, s’hi han desplaçat agents dels Mossos d’Esquadra després de rebre un avís d’algú que alertava que hi havia gent ocupant el local, tot i que el sindicat assegura que porten més de 72 hores a dins. Els ocupants han explicat que la policia ha identificat una persona i els han intentat fer fora amb una petita càrrega però, finalment, els agents han marxat. Segons fonts policials, per ara la propietat no ha interposat cap denúncia.

Més tard, a través de les xarxes socials, el sindicat ha assegurat que havien detingut un company, però que una estona després ha estat posat en llibertat, una informació que els Mossos d’Esquadra no han confirmat.