Ja és tradició, cada Nadal milers de motoristes disfressats de Pare Noel circulen pel centre de la ciutat. Aquest diumenge a la tarda, Unlimited Racing Bikes ha organitzat una rua multitudinària amb la finalitat de recollir joguines per a nens amb problemes d’exclusió social. Cada persona que s’hi ha sumat ha aportat una joguina, com a mínim.

Pare Noel vestit

La ruta, que ha durat al voltant d’una hora, ha començat a l’avinguda de Reina Maria Cristina, després ha continuat per la Gran Via de les Corts Catalanes, fins arribar a la plaça de Catalunya, on s’han desviat cap a la via Laietana. Allà han agafat el passeig de Colom fins a l’avinguda de Paral·lel. D’aquesta manera han tornat al punt d’inici a l’avinguda de Maria Cristina.

La Creu Roja es desvincula de la iniciativa per la contaminació

Després de col·laborar-hi durant tres anys, la Creu Roja s’ha volgut mantenir al marge de la rua solidària i ha afirmat que va en contra dels seus ideals amb relació a la contaminació. Des de l’organització han emès un comunicat en què diuen que entenen la postura, però critiquen que ja ho tenien acordat i que s’han despenjat en només cinc dies d’antelació. Finalment, les joguines es lliuraran a l’Associació de dones de Sant Josep de l’Hospitalet, que les farà arribar a famílies necessitades.

A tot gas: crítiques per la contaminació

A les xarxes, diversos usuaris s’han queixat del soroll i la contaminació que comportava una activitat d’aquest estil, més ara que des de l’Ajuntament de Barcelona s’està a punt d’implementar la Zona de Baixes Emissions per reduir la pol·lució de la ciutat. La polèmica s’ha fet tant gran que Eloi Badia, regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica de Barcelona, ha explicat que l’Ajuntament demanarà a la Generalitat que no torni a autoritzar aquesta rua l’any que ve.