La mobilització veïnal ha aconseguit aturar el cinquè intent de desnonament d’una família amb dos menors a càrrec, al número 334 del carrer de Biscaia, a Navas. L’ordre d’execució estava prevista per aquest dilluns. Desenes de persones han respost a la crida que ha fet el Sindicat d’Habitatge de Sant Andreu.  A banda de la comitiva judicial, també s’hi han desplaçat Mossos d’Esquadra i personal dels serveis socials de l’Ajuntament.

La família vivia en un pis de Sants d’on van ser desnonats el 2018. Segons el testimoni de la Nadia, la mare, en aquell moment la immobiliària Llogatalia els va oferir una solució temporal: viure durant dos mesos en el pis del carrer Biscaia on estan ara fins que trobessis una nova llar. L’immoble és de Biscaia 334 S.L, que té la propietat de tota la finca i que forma part de la mateixa Llogatalia.

La dona explica que han pagat un lloguer, però que no han aconseguit accedir a un altre habitatge a un preu assequible. La situació s’ha allargat durant més un any i la Nadia insisteix que el volen és “pagar un lloguer raonable” però que la propietat no vol negociar. Des del Sindicat d’Habitatge de Sant Andreu, que han assessorat aquests veïns, també diuen que l’empresa no ha respost a cap dels seus requeriments.

Segons explica una altra veïna que viu al mateix bloc, a l’edifici hi queden una desena de veïns amb un lloguer de renda antiga, i que la resta d’habitatges han estat reformats per posar-los a la venda.

La Nadia assegura que la incertesa de no saber què passarà li provoca molta angoixa -ara està de baixa laboral- sobretot pels seus fills, que també ho pateixen. La situació, denuncien, està afentant a la salut de tots els membres de la família. Els nens continuen escolaritzats a Sants, tot i que ara viuen a Navas.