En un moment màxim de contagis entre els mes joves, Educació manté que les classes siguin presencials al 100 % el curs que ve. En declaracions a betevé, el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha explicat que el seu departament aposta per mantenir el protocol aprovat al maig que preveu que els alumnes vagin cada dia a classe i també que s’obre la porta a flexibilitzar algunes mesures, “en funció de la pandèmia i de com avanci el calendari de vacunacions”.

Protocol educatiu per al curs 2021-2022

Retirar la mascareta, quan Salut ho permeti

Pel que fa a l’ús de la mascareta, Cambray ha tornat a explicar que la seva obligatorietat depèn de Salut i ha incidit en què pedagògicament “Educació aposta per treure-la al primer dia que Salut ho permeti”. Una mesura, ha explicat, que es pot aplicar ràpidament.

Alumnes amb mascareta classe escola
Educació aposta per retirar la mascareta, quan Salut ho permeti (Foto: Clarens Val)

Sobre la vacunació dels adolescents, el ministeri d’Educació va obrir la porta a vacunar els joves entre 12-15 anys abans que comenci el curs. Gonzàlez-Cambray ha explicat que “sempre és important que tothom es vacuni, també els adolescents”. I ha afegit que “estiguin vacunats o no, el curs començarà amb màxima seguretat i al 100 % presencial”.