La vacunació als adolescents d’entre 12 i 15 anys es podria fer entre finals d’agost o principis de setembre. La secretària general de Salut, Carmen Cabezas, ha explicat que es podria buscar una estratègia conjunta entre Salut i Educació, tot i que no ha donat més detalls.

Recordem que fa uns dies, la Comissió de Salut Pública va donar el vistiplau als nous grups de vacunació (entre els que hi ha els d’aquesta franja). Els responsables de Salut han recordat que els joves d’aquesta edat que són de risc per alguna patologia concreta, ja estan sent vacunats.

Fa dues setmanes el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, va apuntar que era molt probable que els joves d’entre 12 i 16 anys es vacunessin als instituts. Va ser després que l’EMA autoritzés vacunar amb Pfizer els adolescents de 12 a 15 anys. Aleshores, el conseller va admetre que calia definir com s’acabaria duent a la pràctica. També fa unes setmanes, Sanitat va dir que es plantejava vacunar els alumnes d’entre 12 i 16 anys abans de l’inici de curs.