Els barris de la Sagrera i Navas seran els primers del districte de Sant Andreu a tenir superilla, si bé encara es trigarà a fer-se realitat. Al novembre començaran les obres a l’entorn de dos centres educatius de la Sagrera i, de manera paral·lela, es treballarà per definir el projecte, que s’estendrà per sota de l’avinguda Meridiana i entre el carrer de Garcilaso i el carrer de Las Navas de Tolosa.

La comissió de seguiment està previst que es constitueixi al setembre i que reculli les inquietuds dels veïns per tal que a principi del 2022 pugui haver ja una proposta definitiva. A partir d’aquí, s’establirà un full de ruta amb les inversions necessàries que calgui anar trobant.

És una proposta de les entitats veïnals

L’Associació de Veïns i Veïnes de la Sagrera fa anys que treballa per pacificar la zona sud del barri. De fet, van presentar la proposta al Programa d’Actuació Municipal (2020-2023). L’Ajuntament de Barcelona, però, l’ha volgut fer extensiva a Navas i, en el darrer consell de barri de la Sagrera, ja es va presentar als veïns.

La superilla la Sagrera Sud – Navas Sud englobarà un territori que acull avui diversos equipaments culturals, sanitaris i educatius. “Té tot el sentit que aquesta zona quedi pacificada sabent que per la zona nord la Meridiana tindrà la seva pacificació i per la part sud l’entorn també quedarà més verd”, explica Gerard Sentís, conseller tècnic del districte de Sant Andreu.

Protegir l’EBM Icària i l’Escola el Sagrer

Un dels primer àmbits d’actuació serà a la Sagrera a l’entorn de l’EBM Icària i l’Escola el Sagrer, ubicats al carrer de Costa Rica. Els treballs d’execució es faran al novembre i desembre i serviran per protegir l’escola i fer-la més segura.

Les intervencions, amb un pressupost d’uns 150.000 euros, formen part del programa Protegim les escoles i volen prioritzar la seguretat i salut dels infants, reduir el trànsit al carrer i donar més espai a les persones. Durant el 2021 s’han pacificat els entorns de 53 escoles que s’han de sumar a les 25 que es van fer durant el 2020.