L’edifici de CCOO a la via Laietana ja està rehabilitat. 17 anys després que es cobrís amb una malla, el 2006, els obrers n’estan retirant les bastides aquest dimecres. Les obres han permès recuperar l’aspecte original de l’immoble, amb una façana de color gris que data del 1926.

La finca, propietat del Ministeri de Treball, està catalogada i és obra de l’arquitecte Josep Domènech i Mansana. Els treballs han durat menys d’un any i mig. Comissions Obreres feia temps que reclamava una actuació urgent per evitar-ne la degradació. De fet, el 2006 es va cobrir amb una malla després que se’n desprengués una cornisa que va ferir una persona, el dia abans de la cavalcada de Reis.

Restauració total de les façanes

L’immoble té dos soterranis, vuit plantes i un àtic des d’on es poden veure vistes de 360 graus sobre Barcelona. El projecte de reforma preveia una restauració total de les façanes i la substitució de les finestres i altres elements. També la rehabilitació dels patis interiors, la impermeabilització de la coberta i la millora d’altres instal·lacions.

L’edifici va ser la seu de la Caja Mútua Popular fins als anys 30 i durant la Guerra Civil es va convertir en un refugi antiaeri i en la seu de la Generalitat republicana. En els anys de la dictadura va acollir el Sindicato Vertical i, posteriorment, la direcció general de l’INEM i una seu del BBV. Els sindicats CCOO i UGT van ocupar-lo el 1989 i el Ministeri de Treball els en va cedir l’ús per compensar el patrimoni sindical expropiat durant el franquisme. Tot i això, tant la CGT com la UGT van acabar traslladant-se.