Els operaris ultimen aquests dies la instal·lació de la nova gespa artificial del camp de futbol municipal del Guinardó perquè els equips s’hi puguin tornar a entrenar a partir del 18 de setembre. Hauran estat gairebé cinc mesos de treballs, que han servit també per estabilitzar el subsol i evitar així les irregularitats a la superfície que es produïen sovint sobretot amb la pluja. A més de renovar els 5.700 m² de gespa s’han fet millores a la graderia del cantó mar i en el sistema de reg.

El projecte ha tingut un cost d’1,2 milions d’euros, finançats íntegrament per l’Ajuntament a través de l’Institut Barcelona Esports. Feia anys que els directius del Futbol Club Martinenc reclamaven aquesta millora, ja que el mal estat del terreny afectava el joc dels futbolistes. Pel vicepresident del club, Agustí Xifre, “a partir d’ara estarem en igualtat de condicions respecte als equips rivals i esperem que disminueixin les lesions per aquesta qüestió”. El primer equip del Martinenc podrà així estrenar la nova gespa en partit oficial el 24 de setembre, en la segona jornada de lliga que l’enfrontarà al Sant Cugat.

Properes actuacions de millora

El FC Martinenc també iniciarà en breu les obres de reforma integral de la piscina exterior d’estiu, que es posarà en normativa disminuint la fondària i creant més zones d’ombra. També es preveu en un futur ampliar els vestidors del camp de futbol amb una edificació que s’aixecarà al cantó del carrer del Telègraf, a tocar dels dos camps de futbol 2 i futbol 5. Un projecte que encara no té pressupost assignat ni data d’execució.