A partir d’aquest cap de setmana comença la segona fase de les obres a la via Laietana. Els treballs d’urbanització passaran a fer-se entre les places d’Antoni Maura i d’Idrissa Diallo, fet que comportarà canvis en la mobilitat. Aquesta fase coincideix amb el final de la primera, a punt d’enllestir-se entre les places d’Urquinaona i d’Antoni Maura. Ben aviat veurem la nova via Laietana en aquest tram.

Així doncs, el començament de la segona fase, que durarà 21 mesos, coexisteix amb els treballs de pavimentació que es duen a terme aquest dissabte i diumenge a la part superior de la via, entre Urquinanona i la plaça d’Antoni Maura. Aquestes tasques suposen afectacions viàries excepcionals com el tall complet del sentit ascendent.

Talls de trànsit excepcionals a la via Laietana

Durant aquest dissabte està previst fer els treballs de fresatge que implicaran el tall total del sentit ascendent de la via Laietana i la reducció a un sol carril en sentit descendent. Un cop acabat el paviment, es pintarà el tram per poder deixar-lo enllestit.

Diumenge, 3 de setembre, tindran lloc els treballs d’aglomerat. En aquest cas, les tasques comportaran el tall total de circulació a la via entre la plaça d’Urquinaona i la d’Antoni Maura, tant en sentit ascendent com descendent. A partir de la plaça d’Antoni Maura i fins a passeig Colom s’habilitarà un carril de baixada.

Línies de bus afectades per les obres

També hi haurà afectacions a les línies de bus 47, V15 i V17. En sentit muntanya els autobusos mantindran el desviament actual. En sentit mar no podran circular per la via Laietana i seran desviats per altres itineraris. A més, el bus de barri 120 canviarà l’itinerari i perdrà les parades de via Laietana de pujada.

Nova mobilitat durant la segona fase

Després d’aquestes tasques de pavimentació, a partir del dilluns, 4 de setembre, quedaran implantades les restriccions de circulació definitives que ja es mantindran durant tota la segona fase de les obres, i que implicaran la transformació del tram situat entre la plaça d’Antoni Maura i el passeig Colom.

La circulació de vehicles en sentit ascendent passarà a estar tallada entre la plaça d’Idrissa Diallo, al passeig Colom, i la plaça d’Antoni Maura durant 21 mesos. A partir d’Antoni Maura i fins a la plaça Urquinaona s’habilitarà un carril ascendent i el carril bici.

Pel que fa a la baixada, hi haurà dos carrils descendents, un dels quals exclusiu de bus i bici, des de la plaça d’Urquinaona i fins a la plaça d’Antoni Maura, i un únic carril descendent, entre la plaça d’Antoni Maura i el passeig de Colom. A partir del 4 de setembre, els busos circularan com fins ara, és a dir, en sentit muntanya desviats per l’itinerari alternatiu i, en sentit mar, per la via Laietana.