Els veïns del barri de la Pau han tingut un bon ensurt aquest dimarts a la nit. Sobre les 22 h s’ha produït un tiroteig al carrer del Concili de Trento amb els carrers d’Àngels Garriga i Pere Vergés, gairebé al límit amb Sant Adrià de Besòs. Alguns testimonis han alertat del que estava passant al telèfon d’emergències 112, però quan han arribat els Mossos d’Esquadra al lloc de l’incident no hi han trobar ningú i només han pogut localitzar restes de casquets a terra.

La policia tampoc no ha trobat cap persona ferida i ha obert una investigació sobre els fets.

Semblaven petards però eren trets

“Els veïns primer es pensaven que eren petards”, relata el Miguel Romera, president de l’Associació de Veïns de la Verneda i la Pau. Explica també que es van arribar a sentir fins a una dotzena de trets. Critica també que no és la primera vegada que el barri viu una situació així i recorda que el 2020 va haver-hi una baralla entre bandes.

Els veïns convoquen una concentració de protesta

El tiroteig ha consternat els veïns, que han convocat una concentració la tarda d’aquest dimecres, a les 18 hores, a la plaça de la Pau, davant de l’església “per exigir a les administracions poder viure en un barri sense violència”. “No és la primera vegada que passen aquests fets i hem d’actuar perquè no tornin a passar”, diuen a la convocatòria.

Altres incidents amb armes de foc a Barcelona

No és el primer incident amb armes de foc que s’ha produït aquest any a Barcelona. L’11 de juny hi va haver un tiroteig a la Mina que va acabar amb un ferit greu a l’Hospital del Mar. A principis de maig també es va produir un tiroteig al Guinardó sense ferits i amb quatre detinguts. Mesos abans, a finals de febrer, n’hi va haver un altre al Pou de la Figuera que va acabar amb dues persones ferides.