El Sindicat d’Habitatge del Raval i el Moviment Socialista han denunciat que un militant dels dos moviments, s’enfronta a una pena de dos anys de presó, 720 euros de multa i 245 d’indemnització. Està acusat d’atemptat a l’autoritat i d’un delicte de lesions després de la denúncia d’un mosso d’esquadra. El judici s’ha de celebrar aquest dijous, 14 de setembre i, segons denuncia el sindicat, el procés judicial “és un muntatge policial, un cas clar de persecució política a la militància comunista que s’organitza per defensar els interessos de la classe treballadora”.

Els fets es van produir durant un desnonament

Els fets es remunten al 25 de gener del 2022, quan un grup de persones van protestar a la seu dels serveis socials de Ciutat Vella contra el desnonament d’una veïna del barri, de 65 anys, al carrer del Bisbe Laguarda. Els manifestants reclamaven una alternativa d’habitatge per l’afectada. Segons el sindicat, l’atestat dels Mossos recull que l’acusat va donar un fort cop a la mà a l’agent i que a més, va intentar fugir quan el conduïen al cotxe policial. Un relat dels fets que l’entitat desmenteix.

De fet, asseguren que el motiu real de la detenció va ser que l’acusat tenia una ordre de detenció policial (no judicial, diuen) per atemptat contra l’autoritat, derivat d’una altra mobilització que s’havia produït mesos abans, també al mateix carrer i que es va acabar arxivant. El sindicat afirma que la mateixa nit dels fets, l’home va quedar en llibertat sense passar a disposició judicial. Per tot plegat, des del col·lectiu, en demanen l’absolució.